ECHO

Voor wie is het?
Voor mensen met oppervlakkige aandoeningen. Denk hierbij aan aandoeningen van de schouder zoals peesklachten en slijmbeursontstekingen. Ook rond de elleboog en pols/hand is echografie zeer nuttig. Achillespeesklachten, spierletsels en afwijkingen aan het bot zijn uitstekend te zien. Evenals aandoeningen van de enkel en de knie.

Wat is het?
Echografie wordt gebruikt in het onderzoek naar de oorzaak van pijnklachten. Het werkt middels geluidsgolven die je niet hoort. De geluidsgolven worden opgevangen via een transducer die over de huid heen en weer wordt bewogen. Hierdoor is het voor de specialisten mogelijk om weefsels en organen in beeld te brengen.

Hoe werkt het?
Op uw huid wordt geleidingsgel aangebracht om het contact tussen huid en transducer te verbeteren. Door de transducer nu over de huid te bewegen wordt geprobeerd een zo goed mogelijk beeld te creëren. De beelden worden vastgelegd en de uitkomst ervan wordt aan uw behandeldossier toegevoegd. Echografie is pijnloos. De geleidingsgel voelt koud aan. Echografie heeft geen bijwerkingen.

Wat is het doel?
Met een echo kan de fysiotherapeut snel en duidelijk bepalen wat de pijn veroorzaakt en waar de oorzaak zit.